Hoe bespaar je op de energienota en de onderhoudskosten?

Wij van ECO LED-verlichting tonen u op deze pagina hoe het proces van energie besparen en ombouwen van armaturen in zijn werk gaat.

Als voorbeeld gebruiken we de conventionele noodverlichtingsarmaturen die vaak worden uitgevoerd als een TL-armatuur met een 8Watt-T5-buisje

Noodverlichting ziet u vaak buiten bij grote objecten als een school, kantoorpand of flatgebouw. In dit voorbeeld behandelen we een flatgebouw en hebben we het over een besparing voor een VvE.

Door het hoge aantal branduren (4700 uur per jaar) dienen deze TL-buisjes regelmatig te worden vervangen. Bovendien zijn bijna alle types uitgevoerd met een standaard starter. Deze starter verbruikt nog eens extra 4-6 watt. Het energieverbruik van deze armaturen is daarom relatief hoog. Wij kunnen een besparing van minimaal 50% realiseren.

Eco-ledverlichting.nl heeft een uniek 4Watt mini LED-buisje, dat direct kan worden uitgewisseld met het 8Watt-T5-buisje. De levensduur van dit LED-buisje bedraagt minimaal 35.000 uur (garantie tot drie jaar) terwijl de levensduur van een 8Watt-T5-buisje ca. 8.000 a 9.000 uur bedraagt. Een gewoon armatuur met een 8Watt-T5-buisje verbruikt 8 watt (het buisje) en GEMIDDELD 4 watt voor het voorschakelapparaat. In totaal dus 12 watt.

Op basis van deze informatie gaan we hardop rekenen. Bij 4700 branduren per jaar bedraagt het energieverbruik 61kWh. Bij een kWh-prijs van €0,20 bedragen de energiekosten €12,20 per jaar. De kosten voor het vervangen van de TL-buisjes en de starters bedragen, op jaarbasis, tenminste €4.75 per armatuur. Dat brengt de jaarlijkse kosten per lamp op €16,95.

Als in een bestaand armatuur een mini LED-buisje wordt aangebracht, bedraagt het totale verbruik slechts 4 watt. Bij 4700 branduren per jaar bedraagt het energieverbruik 19kWh; de energiekosten bedragen per jaar €3,80. De gratis meegeleverde starter hoeft nooit meer te worden vervangen!

Het vervangen van Tl-buisjes door onze moderne energiebesparende LED-buisjes is eenvoudig. Twijfelt u, neem dan contact met ons op. Eco-ledverlichting.nl brengt u graag een vrijblijvende offerte uit voor zowel de levering alsmede de montagekosten (vervangingskosten) van dit unieke LED-buisje. De kosten voor de levering en vervanging zijn afhankelijk van het aantal bestelde armaturen. Afhankelijk van dit aantal, is de investering binnen één tot drie jaar terugverdiend. Onze ervaring leert dat dit vaak nog sneller het geval is maar dat hangt mede af van het aantal branduren.

Het verwijderen van de voorstarter levert nog eens een extra besparing op van 4-6 watt. Dus twijfel niet langer en vraag een offerte aan. Eenvoudiger geld besparen is bijna niet mogelijk!

Wilt u ook besparen? Vraag direct een offerte aan!